• 234136875_2868328360099329_3992027677301455819_n

СТАВЕНО ВО УПОТРЕБА НОВО ВОЗИЛО ЗА МАШИНСКО ВОДЕНО МЕТЕЊЕ НА УЛИЦИТЕ

Август 9, 2021

ЗА ПОЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА: СТАВЕНО ВО УПОТРЕБА НОВО ВОЗИЛО ЗА МАШИНСКО ВОДЕНО МЕТЕЊЕ НА УЛИЦИТЕ
На иницијатива на Градоначалничката на Општина Битола, м-р Наташа Петровска, ЈП Комуналец набави ново специјално возило […]

 • Untitled

Интервју со Директорот на ЈП Комуналец Битола!!!

Јули 27, 2021

https://www.youtube.com/watch?v=AVfr1HwOQ3I&ab_channel=RTVB97Bitola

 

 

 • IMG-ebd7467450465965502b20417f1fc3cd-V

Граѓаните пред се!

Јули 13, 2021

ЈП Комуналец уредува за сите!
И, кога е жешко не е тешко.
Граѓаните пред се!ло9
МЗ Јонче Мурџевски

 

 

 • 3

Нов блесок на Старата чаршија

Јуни 25, 2021

Со новото осветлување уште поголем е сјајот на битолската чаршија.
Екипите на ЈП Комуналец за занаетчиите и муштериите во Старата чаршија продолжуваат со поставување лед светилки!

 • Bitola_1900x900

Управување со стаклена амбалажа во ЗАПАДЕН БАЛКАН!!!

Јуни 22, 2021

https://www.youtube.com/watch?v=vA-AsGowtTg&ab_channel=ZELSVideo

 • 24

МАСОВНО ЧИСТЕЊЕ НА ДЕНОТ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Јуни 5, 2021

Светскиот ден за заштита на животната средина 5 јуни, во Општина Битола беше одбележан со неколку масовни акции. Градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска, истакна дека годинава, покрај масовново чистење, […]

 • viber_image_2021-05-31_07-38-02

Нов детски парк!!!

Мај 31, 2021

 

НОВ ДЕТСКИ ПАРК пред Гроздот!

 

 

 

 • viber_image_2021-05-25_19-27-29

ЈП Комуналец во нашата Брусничка населба!!!

Мај 26, 2021

И Брусничка населба – светна со штедливи светилки!
ЈП Комуналец во нашата Брусничка населба!!!

 • 1

Трета година по ред зголемување на платите во Комуналец!!!

Мај 23, 2021

Во ЈП„Комуналец“ како и во секое друго јавно претпријатие потребно е постепено да се прават што е можно повеќе инвестиции, а инвестициите не значат само инвестиција во опрема, механизација, средства, […]

Известување!!!!

Мај 13, 2021

Почитувани,

 

Со овој допис Ве известуваме дека на ден 14.05.2021 год., петок, поради работа во електричната мрежа на улица Рузвелтова во Битола, НАПЛАТНИОТ ЦЕНТАР НА ЈП КОМУНАЛЕЦ БИТОЛА НЕМА ДА РАБОТИ

!

 • viber_image_2021-03-24_12-39-09 park

Продолжуваме и понатаму!!!!

Март 31, 2021

Завршена е промената на старите со нови енергетско ефикасни лед светилки во Долниот дел од Градски Парк како и во Нас. Стара Касарна. Продолжуваме и понатаму!!!!

СООПШТЕНИЕ

Март 28, 2021

СООПШТЕНИЕ!
Менаџментот на трите претпријатија ЈКП “Нискоградба”, ЈП “Комуналец” и ЈКП “Водовод” Битола, како превентивна мерка за заштита на здравјето на вработените и корисниците на услугите донесоа одлука за времено […]

 • 165807264_2773349582930541_1192681723190594391_o

ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО ЗА СОБИРАЊЕ ОТПАД

Март 26, 2021

Поставените канти за отпадоци во градот, наместо рачно, од денес ќе се собираат со специјално возило на електричен погон. Новото електрично возило, чија потрошувачка е 6 денари на поминати 90 […]

 • 161835989_378750840030952_5264285176608211843_n

Комуналец се поднови со две нови возила за собирање отпад, инвестиција од 15 милиони денари

Март 18, 2021

Јавното претпријатие „Комуналец“ набави две комплетно нови возила за собирање отпад, инвестиција од 15 милиони денари од сопствен буџет. Со ова претпријатието располага со 16 вакви возила, од кои три […]

 • viber_image_2021-03-11_07-26-44

Поставени 4 (четири) нови пластеници

Март 11, 2021

ЈП Комуналец Битола, подигна дополнителни 4 (четири) пластеници за зголемување на сопственото производство на сезонски расад!!!

 

 • viber_image_2021-03-02_08-37-57

Завршната фаза на поставување лед осветлување во град Битола!

Март 2, 2021

ЈП Комуналец Битола продолжува со завршната фаза на поставување енергетско-ефикасно лед осветлување во град Битола!

 • IMG_20210213_222323_372

ЈП Комуналец Битола на терен

Февруари 13, 2021

Екипите на ЈП Комуналец – Битола се на терен и ги чистат пешачките патеки од денешните врнежи на снег.

 

 • ЈП КОМУНАЛЕЦ Битола_Moment

Среќна Нова 2021година и Среќни Божиќни празници!!!

Декември 30, 2020

ЈП Комуналец Битола, Ви ги честита Новогодишните и Божиќните празници, со желба за многу здравје, среќа, љубов, бериќет и поуспешна Нова 2021година!!!

 • 2

Промена на дотрајаните повеќе од 40години стари сијалици, со нови ЕНЕРГЕТСКО-ЕФИКАСНИ ЛЕД СВЕТИЛКИ И АРМАТУРИ!!!

Ноември 27, 2020

ЈП Комуналец Битола, продолжува со промена на дотрајаните повеќе од 40години стари сијалици, со нови ЕНЕРГЕТСКО-ЕФИКАСНИ ЛЕД СВЕТИЛКИ И АРМАТУРИ!!!
– улици: Солунска, Пецо Божиновски, Ружа Делчева и многу други
-населби: Недопирливи, […]

 • viber_image_2020-11-04_11-30-45

ЧЕСТИТ 4-ТИ НОЕМВРИ!!!!

Ноември 4, 2020

ЈП КОМУНАЛЕЦ Битола, Ви го честита денот на ослободувањето на Битола 4-ти Ноември!!!!!

 • 121776753_433421330974604_9024445507672195992_o

ПРИРОДЕН (ЕКО) ДЕТСКИ ПАРК

Октомври 15, 2020

ПРИРОДЕН (ЕКО) ДЕТСКИ ПАРК- инвентивност на ЈП Комуналец со нивните вработени за најмладите!!!!

 

 • viber_image_2020-10-07_13-21-21

Промена на старите живини натриумови светилки

Октомври 8, 2020

ЈП Комуналец Битола, продолжува со промена на старите живини натриумови светилки, заради поголема енергетска ефикасност на целиот систем на улично осветлување!!!

 

[…]

 • viber_image_2020-08-21_11-33-12

НОВИ ЛЕД ЕКОНОМИЧНИ СВЕТИЛКИ во дел од малите сообраќајници од Чифте фурни и АТ Пазар

Август 21, 2020

ЈП Комуналец Битола, продолжува со промена на старите живни, флуорцентни светилки во НОВИ ЛЕД ЕКОНОМИЧНИ СВЕТИЛКИ во дел од малите сообраќајници од Чифте фурни и АТ Пазар

 • viber_image_2020-07-14_13-35-01

ЈП Комуналец Битола поради поголема енергетска ефикасност продолжува со поставување лед осветлување

Јули 14, 2020

ЈП Комуналец Битола поради поголема енергетска ефикасност продолжува со поставување лед осветлување и тоа:
-Населба Боримечка
-ул.Лавчанска Корија
-ул.13-ти Јули, како и сервисирање на уличното осветлување во Битола и селата !

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Мај 5, 2020

ЈП Комуналец Битола воведува олеснителни економски мерки за физичките лица и правните лица, заради состојбата предизвикана од Корона вирусот
Се известуваат сите физички лица корисници на услугите на ЈП Комуналец Битола, […]

 • viber_image_2020-03-31_15-33-44

ЈП Комуналец Битола, продолжува со дезинфекција

Март 31, 2020

ЈП Комуналец Битола, продолжува со дезинфекција на јавните прометни површини во Општина Битола:
-Jeни мале
-Девеани
-Бадембалари
-Детски паркови
-Урбана опрема

[…]

 • viber_image_2020-03-22_14-33-05

ЈП Комуналец Битола и минатата вечер вршеше дезинфекција

Март 22, 2020

ЈП Комуналец Битола и минатата вечер изврши дезинфекција на поголемите јавни површини, главни улици и на поголем дел помали споредни улици.

 

 

 

 • viber_image_2020-03-20_12-12-20

ЈП КОМУНАЛЕЦ БИТОЛА ПРОДОЛЖУВА СО ДЕЗИНФЕКЦИЈА

Март 20, 2020

ЈП КОМУНАЛЕЦ БИТОЛА ПРОДОЛЖУВА СО ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА
-ЈАВНИ ПОВРШИНИ
-УРБАНА ОПРЕМА
-ДЕТСКИ РЕКВИЗИТИ

 • ---Чистење,Метење,Миење,прскање за дезинфекција Све во свое време

-Чистење,метење,миење,прскање за дезинфекција- Се во свое време!!!

Март 19, 2020

 

-Чистење,Метење,Миење,прскање за дезинфекција -Се во свое време

 

 • 010

Нови мерки и препораки од Општина Битола, дезинфекција, двосменско работење, отворен телефон…

Март 18, 2020

Координирано, институционално и во комуникација со сите релевантни субјекти одговорни за превенција од КОВИД 19, Општина Битола покрај постоечките, воведува нови мерки, кои произлегуваат од новите координативни средби:

-Нов возен ред во општинскиот […]

НОВА МЕХАНИЗАЦИЈА ВО ЈП КОМУНАЛЕЦ БИТОЛА

Март 18, 2020

– ТРАКТОРСКА КОСИЛИЦА СО ПРЕДНО КОСЕЊЕ

 • viber_image_2020-03-06_09-55-07

НАЈНОВО ВО ЈП КОМУНАЛЕЦ БИТОЛА

Март 10, 2020

Подигнати пласеници за нов сезонски расад

ПРЕД И ПОТОА

Март 10, 2020

ПРЕД И ПОТОА – ОБНОВУВАЊЕ И МОДЕРНИЗАЦИЈА НА СТАКЛЕНИК

 • 88240591_667141917365361_8338417123848093696_n

Секојдневни активности во Битола

Март 10, 2020

Секојдневни активности(метење, миење) на ул.Филип II Македонски, ул.Партизанска (петте згради), Централно градско подрачје, ул.Дебарска, Населба Анести Пановски, ул.Димче Лахчански, населба Стрчин, населба Ружа Делчева, ул.Илинденска

 

 

[…]

Поставување лед сијалици

Февруари 28, 2020

Ремо со ул.Смилевски Конгрес

Засадување на нови листопадни дрвја!

Февруари 24, 2020

Градско шеталиште

Отчет ЈП Комуналец за 2019година

Февруари 18, 2020

Видео     

 • osvetluvanje

ЗАШТЕДА НА 64 000 ЕВРА, ПОДОБАР ИЗГЛЕД И МОЖНОСТИ ЗА НОВИ ИНВЕСТИЦИИ ПРЕКУ НОВОТО ЛЕД ОСВЕТЛУВАЊЕ ВО ОПШТИНА БИТОЛА

Февруари 12, 2020

Старото улично осветлување во битолската населба Карпош се заменува со нови ЛЕД штедливи светилки. Светилките не само што ќе го подобрат квалитетот на осветлувањето, туку и ќе донесат […]

Директорот на “Комуналец“, Панде Богоевски, со отчет за двете години работа

Декември 18, 2019

Директорот на Јавното претријатие “Комуналец“, Панде Богоевски, пред новинарите го презентираше отчетот за работењето на ова битолско јавно претријатие за двете години.

Директорот на Јавното претријатие “Комуналец“, Панде Богоевски, пред новинарите […]

 • 12 (Custom)

Уредување

Декември 7, 2019

Ул.Солунска

Поставување на урбана опрема во Битола

Декември 7, 2019

ул.Батаљон Стив Наумов

 • Image-8 (1)

Чистење на диви депонии во село Поешево

Април 10, 2019

На барање на жителите ЈП Комуналец Битола заедно со екипа на ЈКП Нискоградба Битола извршија чистење на дива депонија во село Поешево.

 • IMG_0413

Чистење на дива депонија во населба Горано Оризари

Април 10, 2019

ЈП Комуналец заедно со екипа на ЈКП Нискоградба Битола извршија чистење на дива депонија во населбата Горно Оризари.

 • Image-5

Кастрење на дрвата во црквата во село Карамани

Април 10, 2019

На барање на жителите на село Карамани извршено е кастрење и уредување на дворот во црквата.

 • IMG_0389

Продолжуваат активностите на преставување на ЕКО ЦЕНТАРОТ во средни државни училишта

Април 9, 2019

ЈП Комуналец продолжи со активностите за презентација на ЕКО ЦЕНТАРОТ во средните држани училишта. За таа цел трибини беа одржани во средните државни училишта: медицинско училиште д-р Јован Калаузи, земјоделско […]

 • Image-10 (4)

Чистење на пешачките патеки и коловозната лента во с.Кукуречани

Април 8, 2019

Екипите на ЈП Комуналец извршија чистење на пешачките патеки и на коловозната лента во село Кукуречани.

 • Image-9 (2)

Акција за чистење во МЗ Тодор Ангелевски

Април 8, 2019

Екипите на ЈП Комуналец Битола извршија чистење и уредување на дрворедот на раскрсницата на ул. Илинденска и Наум Н. Борче.

 • Image-9

Акција за гломазен отпад

Април 8, 2019

Во периодот од 7.04 до 8.04.2019 година екипите на ЈП Комуналец извршија акција за собирање на гломазен отпад. Во периодот од 2 дена на барање на граѓаните се собраа 30м³ […]

 • Image-6 (3)

Акција за чистење на населбите Кланица и Карпош

Април 7, 2019

Екипите на ЈП Комуналец во период од три дена од извршија кастрење, чистење на диви депонии и подигање на органски смет во населбите Кланица и Карпош.

 • Image-5 (8)

Чистење на скривници

Април 5, 2019

На локација во непосредна близина на Стопанска банка АД Битола на локацијата на паркинг просторот каде се лоцирани скривниците, екипите на ЈП Комуналец Битола извршија чистење на истите.

 • Image-9 (1)

Акција за чистење на УЗ во Јени Маале

Април 5, 2019

На барање на жителите на Јени Маале екипите на Секторот јавно зеленило извршија чистење на дива депонија во дворот на месната заедница.

 • IMG_0330

Продолжуваат активнстите на уредување на дел од ул. Булевар 1-ви мај -пешачка зона

Април 4, 2019

На улица Булевар 1-ви мај продолжуваат активностите на доуредување на пешачката зона. За таа цел се изврши фарбање на постоечките жардинери и на заштитната ограда со столбчињата. Поставени се и […]

 • IMG_0335

Уредување на дрворедот во непосредна близина на Офицерскиот дом

Април 3, 2019

ЈП Комуналец изврши уредување на дрворедот во близина на Офицерскиот дом.

 • IMG_0301

Продолжуваат активности на чистење на диви депонии

Април 1, 2019

На раскрсницата на ул. Партизанска и ул. Ѓорѓи Наумов исчистена е дива депонија од 5м³.

 • 218

Со жардинери, клупи и друга урбана опрема се разубавува новата пешачка зона

Март 26, 2019

Екипи на јавното претријатие “Комуналец“ започнаа со разубавување на новата пешачка зона, која се наоѓа на “Булеварот 1-Мај“, на потегот од Безистенот до Ленски мост. Деновиве започна поставувањето на урбаната опрема, […]

 • IMG_0289

Санирање на улично осветлување во село Дихово

Март 26, 2019

Продолжуваат активностите за санирање на уличното осветлување. Екипите на одделението за улично осветлување интервенираа на барање на жителите на село Дихово за замена на дрвени бандери кои претставуваа опасност од […]

 • IMG_0291

Чистење на коритото на реката Драгор

Март 26, 2019

Екипи на ЈП Комуналец со помош на механизација ангажирана од страна на ЈП Нискоградба извршија чистење на коритото на реката Драгор после кастрењето и уредувањето на дрворедот на ул. Бул. […]

 • park-14-800x576

Дај свој придонес- засади дрво-здружена еко-акција на денот на пролетта

Март 22, 2019

По повод Денот на пролетта во градскиот парк се проведе акцијата “Дај свој придонес – засади  дрво“, во која учество, зедоа ЈП Комуналец, Општина Битола, приватната компанија Интерворкс и останати […]

 • IMG_0225

Активности по повод денот на пролетта

Март 21, 2019

По повод денот на пролетта екипите на ЈП Комуналец Битола зедоа активно учество во акција организирана од страна на општина Битола за чистење на диви депонии на територијата на општина […]

 • IMG_0217

Миење на патеките во градскиот парк

Март 20, 2019

Екипите на ЈП Комуналец од Секорот Јавно зеленило отпочнаа активности на миење на патеките на градскиот парк со цистерна.

 • IMG_0214

Кастрење на дрворедот на ул. Бул.1-ви мај

Март 18, 2019

Продолжуваат активностите на кастрење на дрворедот на ул. Бул.1-ви мај.

 • Image-1

Продолжуваат активности со трибини во основните училишта

Март 15, 2019

ЈП Комуналец Битола ги продолжи активностите со посета на основните училишта во градот Битола. За таа цел одржани се трибини за запознавање со ЕКО центарот во основните училишта: Кирил и […]

 • IMG_0195

Акција за засадување дрва

Март 12, 2019

Преку одбележување на Envirate Week, во соработка со Општина Битола, јавното претпријатие „Комуналец“ и ОУ „Св.Климент Охридски“ во Битола, во дворот на училиштето засадуваа садници од видовите Evonimus japonica,Tyja brabant  и […]

 • Image-5

Активности на депонија Мегленци

Март 10, 2019

ЈП Комуналец Битола отпочна активности на насипување на депонијата со земја. После завршувањето на зимскиот период на депонијата веќе се создадоа услови за насипување на депонија со слој на земја.

 • IMG_0182

Миење на централно градско подрачје

Март 4, 2019

Екипите на ЈП Комуналец од Сектор Јавно зеленило отпочнаа активности на миење на централното градско подрачје со цистена.

 • Image-7

Одржани трибини во основни училишта

Февруари 26, 2019

Раководниот тим на ЈП Комуналец Битола одржа трибина на тема ЕКО ЦЕНТАР во две основни училишта во ОУ Даме Груев и во ОУ Климент Охридски.

 • Image-5

Кастрење на дрворедите на главните улици

Февруари 25, 2019

ЈП Комуналец продолжува со активности на уредување на дрворедите на главните улици. Кастрење и уредување на дрворедот на ул Булевар 1-ви мај продолжува.

 • bitola-jp-2-800x543

Работна посета на градоначалничката на општина Битола м-р Наташа Петровска (видео)

Февруари 21, 2019

По повод набавката на новата опрема за депонирање на отпад во депонија Мегленци, булдожер LioGond 160 R, градоначалничката на општина Битола м-р Наташа Петровска оствари работна посета на ЈП Комуналец […]

 • IMG_0125

Набавка на ново возило булдожер LioGong 160R

Февруари 20, 2019

ЈП Комуналец за потребите на депонијата Мегленци во која се депонира комунален отпад набави ново возило булдожер LioGong  160R. Инвестицијата е над 6,5 милиони денари, средства обезбедени од сопствени извори

 • IMG_0108

Меѓународна соработка

Февруари 19, 2019

Тимот на проектот SYMBIOZA во периодот од 19-20.02.2019 година во Лерин Република Грција оствари работна средба со преставници од македонските и грчките партнери на проектот.

 • IMG_0558

Акција за чистење на улиците

Февруари 12, 2019

ЈП Комуналец отпочнува акција за чистење на главните булеварски улици.

 • Image-3 (1)

Кастрење на дрворед на ул. Васко Карангелевски

Февруари 11, 2019

ЈП Комуналец отпочна акција на уредување на дрворедите на булеварските улици во општина Битола. Акцијата започна на ул. Васко Карангелевски, а ке продолжи на улиците Иван Милутиновиќ, Булевар 1-ви мај […]

 • IMG_0553

Уредување на паркот во село Кукуречани

Февруари 10, 2019

ЈП Комуналец отпочна уредување на паркчето во с. Кукуречани.

 • IMG_0082

Миење на улиците

Февруари 9, 2019

ЈП Комуналец отпочнува машинско и рачно миење на улиците и пешачките патеки.

 • Image-8

Акција за цистење на и метење на улиците

Февруари 2, 2019

ЈП Комуналец отпочна акција за метење и цистење на улиците како и на кружните текови низ градот Битола.

 • Image-9

Акција за чистење на снег на булеварските улици

Февруари 2, 2019

ЈП Комуналец продолжува со акцијата за чистење на насобраниот снег од булеварските улици заради безбедно движење во сообраќајот. Со механизација се изврши чистење на улиците Партизанска, Васко Карангелевски, Иван Милутиновиќ, […]

 • sdr

Чистење на снег околу Новиот реонски пазар во Нова Битола

Јануари 12, 2019

ЈП Комуналец продолжува со активности на чистење на снег пред витални објекти. Чистење и отстранување на снег се изврши во новиот реонски пазар во Нова Битола.

 • dav

Чистење на снег од Старата битолска чаршија

Јануари 11, 2019

ЈП Комуналец Битола презеде акција на чистење и отстранување на снегот од Старата битолска чаршија. За таа цел активнирани беа едно возило БОБКЕТ и два трактори.

 • dav

Акција за чистење на снег

Јануари 6, 2019

Поради големи врнежи на снег ЈП Комуналец започна голема акција за расчистување на снегот по пешачките патеки, како и ослободување на контејнерите за комунален отпад од наносите на снег.

 • IMG_0068

Почнува дејноста на осветлување

Јануари 5, 2019

Согласно Одлуката на Совет на општина Битола за доделување на дејноста за одржување и сервисирање на уличното осветлување ЈП Комуналец започна акција за замена на сијалици и поправка на електрична […]

 • sdr

Уредување на ул. Солунска

Декември 14, 2018

Екипите на Секторот Јавно зеленило посадија зимзелни растенија на ул. Солунска.

 • IMG-be29e94f4f533dc34a1d13f96f0404e3-V

Чистење на каналите на новите Св. Неделски гробишта

Декември 13, 2018

Екипите на ЈП Комуналец Битола извршија чистење на одводните канали во новите СВ.Неделски гробишта.

 • 050-800x534

Уредување на дрворедот на ул. Филип II Македонски (Иван Милутиновиќ)

Декември 9, 2018

Екипи на јавното претпријатие Комуналец извршија уредување на дрворедот на улицата “Иван Милутиновиќ“ (Филип II Македонски), на потегот од стоковната куќа “Јавор“ до крстосницата кај “Бела Чешма“. Акцијата беше и со […]

 • 47427726_141844303465643_7309404231729938432_n

Промоција на ЕКО Центарот во градинките

Декември 6, 2018

ЈП Комуналец изврши промоција на ЕКО Центарот во градинките во општина Битола. За таа цел беа остварени две средби една во ЈОУДГ Мајски цвет и во ЈОУДГ Естреја Овадија Мара.

 • sdr

Акција за садење на садници

Декември 4, 2018

ЈП Комуналец продолжува со активностите за садење на нови садници. За таа цел Секторот Јавно зеленило отпочна активности за садење на листопадни и зимзелени садници. На самиот поцеток на акцијата […]

 • IMG-c3977753843636802144b49a7fb30cc2-V

ЈП Комуналец продолжува со санација на штетите од неделниот снег

Ноември 23, 2018

Екипи на ЈП „Комуналец“ продолжуваат со акцијата за санирање на штетите по дрвјата и садниците, а кои беа направени од неделниот снег. Преку 300 дрвја и садници беа погодени од […]

 • 22.11.Still003-640x336

Како до поголема еколошка свест

Ноември 23, 2018

Преку организиран систем на мерки и активности до подигнување на свеста за селекција и рециклирање на отпадот. На оваа тема денес во Еко Центарот во Битола заедничка средба на градоначалничката […]

 • 45480449_2149203961780883_1259449020103786496_n

Во градскиот парт се засадува алеја на добитници на награда за животно дело

Ноември 5, 2018

На иницијатива на градоначалникот на Општина Битола, м-р Наташа Петровска, од оваа година добитниците на 4-то ноемвриската награда за животно дело ќе засадуваат по едно дрво во посебно наменетиот простор […]

 • 82

Есенски активности на ЈП “Комуналец“ на градско шеталиште

Ноември 1, 2018

Екипите на “Комуналец“ вршат редовни активности на полевање на жардинерите во кои има засадено цвеќе и младите дрвца.

 • 64-800x348

Директорите на јавна трибина поднесоа отчет за годишното работење на јавните претријатија

Октомври 26, 2018

Директорите на петте јавни претпријатија во Општина Битола, Александар Марковски, Александар Касапов, Методи Силјановски, Горан Козаров и Панде Богоевски, на јавна презентација пред граѓаните ги презентираа изработените проектите во мандатот […]

 • 709

Oтворен “Еко центар“

Октомври 5, 2018

По повод Европскиот ден на соработка во присуство на градоначалничката на Општина Битола, ЈП Комуналец Битола отвори „Еко центар“ за едукација на теми од заштита и унапредување на животната средина […]

Паркирај совесно (ВИДЕО)

Септември 17, 2018

ЈП Комуналец се приклучува на акцијата ПАРКИРАЈ СОВЕСНО организирана од стана на општина Битола. СИТЕ ЗАЕДНО ЗА ЧИСТА И БЕЗБЕДНА БИТОЛА.

 • sdr

Чистење на диви депонии по повoд светскиот ден за чистење

Септември 15, 2018

По повод 15 Септември, Светскиот ден на чистењето, ЈП „Комуналец“ Битола  организираше акција за чистење на две поголеми диви депонии, лоцирани во населбата Баир и во селото Брусник. Акцијата се […]

 • dav

Поставени нови детски реквизити во градинката во с.Кравари

Септември 13, 2018

ЈП Комуналец комплетно го уреди дворот на новата градинка во село Кравари. Покрај уредувањето на дворот поставени се и нови детски реквизити (крлешки, лулашки, лизгалки и сл).

 • dav

Чистење на офицерски дом

Август 22, 2018

Екипите на ЈП Комуналец Битола извршија чистење на Офицерскиот дом по повод одржувањето на фестилвалот на современа уметност АКТО.

 • IMG-7c75c875564c8d8d615c18b47f192cd3-V

Активности за насипување на депонијата со земја

Август 11, 2018

ЈП Комуналец Битола отпочна активности на насипување на депонијата со земја. За таа цел дневно се депонираат од 300-400м3 земја.

 • IMG-e9867684b6cc45bc9dd4c6c56ee0e321-V

Чистење на каналите околу старите Св. Неделски гробишта

Август 3, 2018

Екипите на ЈП Комуналец извршија чистење на каналите околу старите Св. Неделски гробишта со што се овозможи заштита од поплави на истите.

 • btr

Активности за сечење на стари дрвја

Август 1, 2018

Екипите на ЈП Комуналец Битола од Секторот Јавно зеленило отпочнаа активности за сечење и уредување на стари дрвја кои преставуваа опасност по безбедноста на граѓаните на градот Битола.

 • IMG-2c563735624e84c96ffa783b4242201b-V

Уредување на паркот Стив Наумов

Јули 27, 2018

ЈП Комуналец изврши хортикултурно уредување на просторот во паркот Стив Наумов.

 • btr

Уредување на паркот кај телевизија ТЕРА

Јули 13, 2018

ЈП Комуналец изврши уредување на паркот во непосрена близина на телевизија Тера.

 • btr

Изградба на ново детско катче во Стара болница

Јули 9, 2018

ЈП Комуналец отпочна активности за изградба на ново детско катче во месноста викана Стара болница во комплексот на згради на ул Климент Охридски.

 • SONY DSC

Донирање на опрема за примарно селектирање на пластика

Јули 7, 2018

Согласно годишната програма за работа за 2018 година, општина Битола и ЈП Комуналец Битола во соработка со правното лица за постапување со оптад од пакување ПАКОМАК ДОО Скопје во населбата […]

 • 29.06.Still007-696x392

Преку проект со европски пари Битола и Кожани ќе соработуваат

Јуни 29, 2018

Македонија и Грција односно Битола и Кожани, односно три партнери од кај нас и три од грчката страна ќе работат на управување со органскиот отпад. Денеска го одржаа првиот состанок, […]

 • IMG-eacd27afadb83b0124f7856de46e6125-V

Генерално чистење на населбите Кланица и Карпош

Јуни 1, 2018

ЈП Комуналец презеде активности за генерално чистење на населбите Кланица и Карпош.

 • sdr

Акција за чистење на диви депонии

Мај 5, 2018

Општина Битола, ЈП Комуналец и останатите јавни претпријатија се приклучија на акцијата за чистење на диви депонии организирана од страна на ЗЕЛС. Се чистепше локација на ул. Дебарска.

 • 20180327_094317

Садење на листопадни дрвја во градски парк

Април 21, 2018

На градското шеталиште засадени 30 липи.

 • IMG-545f1102763c2757410d639d765acb9a-V

Поставена украсна жардинера

Април 17, 2018

На раскрсницата на ул. Борис Кидрич и ул. 4-ти Ноември поставена украсна жардињера.

 • IMG-b130a16eca1866fb0d37ba686d48f94b-V

Распоредување на специјализирани контејнери за собирање на отпадно стакло

Април 15, 2018

ЈП Комуналец, Општина Битола и правното лице за постапување со отпад од пакување ПАКОМАК ДОО Скопје на територијата на општина Битола распоредија 30 специјализирани контејнери за собирање на отпадно стакло. […]

 • 20180213_102159

Чистење во централно градско подрачје

Февруари 22, 2018

Се изврши чистење на локации на улицата Јане Сандански во непосредна близина на трговскиот комплекс Шехерезада.

 • 20180209_090004

Акција за чистење на магистрачниот пат М5

Февруари 20, 2018

Општина Битола со јавните комунални претпријатија изврши чистење на дивата депонија на магистралниот пат М5. Во акцијата вклучени беа ЈП Комуналец Битола, ЈП Водовод Битола, ЈКП Нискоградба Битола и ЈП […]

 • 20180203_093245

Акција за чистење на парковската површина на ул.Мирка Гинова

Февруари 20, 2018

ЈП Комуналец реализира акција за чистење на локација на ул. Мирка Гинова во комплексот на зградите. Се уреди парковската површина, се изврши кастрење на дрвјата и се расчисти расфрлениот отпад.

 • 20180131_112358

Акција за чистење на диви депонии во Нова Битола

Февруари 13, 2018

ЈП Комуналец отпочна акција на чистење на диви депонии во Нова Битола. Се чистеше на локација на ул. Тодор Паница.

 • 20180131_090332

Отпочнување на акција за садење на елки

Јануари 31, 2018

ЈП Комуналец Битола и општина Битола, во соработка со останатите јавни претпријатија ја започнаа акцијата за засадување на елки на територијата на Битола. Акцијата започна на локација во нова Битола […]

 • 20180123_084659

Чистење на дива депонија во ЈЗУ Клинички центар Битола

Јануари 20, 2018

ЈП Комуналец во соработка со другите јавни претпријатија изврши чистење на дива депонија во дворот на ЈЗУ Медицински Центар Битола.

 • 20180120_110037

Акција за кастење и уредување на дрвореди

Јануари 15, 2018

ЈП Комуналец Битола отпочна акција за кастење и уредување на дрворедите во градот. Се уредуваа дрвореди во Нова Битола.

“ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ” – наградна игра на Елколект ДОО во општина Битола

Септември 4, 2017

Почитувани граѓани:

ЈП Комуналец Битола, ве известува дека во периодот од 4.09 до 31.10.2017 година, ЕЛКОЛЕКТ ДОО Скопје и општина Битола организираат наградна игра под мото “ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ […]

 • image-0-02-04-6ac278bc6f65ba2b6e5830c84804db3e98ea669ec70d0f2441d04da9ead454ed-V

Акција за цистење на диви депонии

Август 26, 2017

На ден 26.08.2017 година на ЈП Комуналец Битола зеде активно учество во акција за цистење на диви депонии организрана од страна на општина Битола. Се чистеше локација во новиот градски […]

 • image-0-02-04-3bcea444ed5432115bd61cad783be3f956559cebf18fa34bcc185920f5a2acb0-V

Поставени детски реквизити за игри во детски парк

Јули 27, 2017

Со донација од правното лице Кромбрг и Шуберт Битола, детскиот парк кој е во состав на главниот градски парк, се збогати со нови детси реквизити за играње и занимавање на деца.

Гумени плочки во детскиот парк (Видео)

Април 10, 2017

Поставени се подни гумени плочки во детскот парк во Битола. На овој начин зголемена е безбедноста на најмладите кои овде ги има секој ден, а особено во деновите од викендот. […]

 • slika 1

Пролетно садење на садници

Март 9, 2017

Секторот јавно зеленило при ЈП Комуналец Битола ја отпочна акцијата на пролетно садење на садници. Акцијата започна со засадување на садници во главниот градски парк.

За јавната чистота и разубавувањето на градот – интервју на директорот Зоран Соклевски за Тера телевизија (ВИДЕО)

Февруари 23, 2017

Директорот на ЈП Комуналец Битола, Зоран Соклевски даде интервју за Тера телевизија за јавната чистото и разубавувањето на градот.

 • 33

Кастрење и уредување на дрворедот на улица Булевар први мај

Февруари 21, 2017

Секторот јавно зеленило при ЈП Комуналец Битола отпочна уредување на дрворедот на улицата Булевар 1-ви мај, во потегот од Сали мостот до безистенот.

Позитивна оценка за 2016 и најава за успешна 2017 година-интервју на директорот Зоран Соклевски (Видео)

Јануари 30, 2017

Директорот на ЈП Комуналец Битола Зоран Соклевски даде интервју за регионалната телевизија Мега за спроведени активости во 2016 година и планирани активности за 2017 година.

Градската конфигурација проблем за чисти тротоари (Видео)

Јануари 24, 2017

Изјава на директорот Зоран Соклевски за регионалната телевизија Мега во врска со чистењето на снегот од пешачките патеки и тротоарите.

 • 20161230_101943

Набавено ново возило за машинско метење на улици

Декември 31, 2016

ЈП Комуналец Битола набави специјализирано возило за машинско метење на улици. Возилото е за потребите на Секторот јавно зеленило и е наменето за одржување (метење) на јавните прометни површини во […]

Интервју на директорот Зоран Соклевски за телевија Тера (Видео)

Декември 28, 2016

Директорот на ЈП Комуналец Битола, м-р Зоран Соклевски даде изјава за битолската телевизија Тера за сработеното во годината која одминува и кои се плановите за 2017 година. (Видео)

 

Прскање со калциум магнезиум ацетат против аеро загадувањето (ВИДЕО)

Декември 27, 2016

ЈП Комуналец Битола во соработка со општина Битола започна акција против аерозагадувањето. За таа цел ЈП Комуналец Битола оспособи специјализирано возило цистерна за прскање на калциум магнезиум ацетат. Прскањето се […]

Изјава на директорот Зоран Соклевски за ТЕРА телевизија: Како и дали го користиме биоотпадот? (ВИДЕО)

Октомври 13, 2016

Директорот на ЈП Комуналец Битола м-р Зоран Соклевски даде изјава за локалната телевизија ТЕРА во врска со тертманот и управувањето со биоотпадот.

 • imag0068

Соопштение за собирање на електричен и електронски отпад

Октомври 12, 2016

Им се соопштува на граѓаните на општина Битола дека ЈП Комуналец Битола отпочна со процес на собирање на електричен и електронски отпад на територијата на општина Битола. За таа цел […]

 • dscn0144

Нова фонтана во детски парк (ВИДЕО)

Септември 28, 2016

ЈП Комуналец Битола изврши комплетна реконструкција на фонтаната во детскиот парк во Главниот градски парк. (ВИДЕО)

Информација за јавен оглас

Септември 15, 2016

За потребите на ЈП Комуналец Битола, Агенцијата за администрација на Република Македонија објави оглас кој можете да го најдете на следниот линк:

http://prijava.aa.mk/#/announcementDetails/23

http://prijava.aa.mk/#/

 • imag0060

Распоредување на пластични контејнери

Септември 2, 2016

ЈП Комуналец Битола отпочна процес на заменување на металните контејнери со волумен од 1,1м3 со пластични контејнери. Во правта фаза ќе бидат заменети 100 контејнери претежнно на главните сообраќајници.

 • dsc03306-c1

Отпочнат процес на селективно собирање на отпадно стакло

Септември 1, 2016

ЈП Комуналец Битола во соработка со правното лице за постапување со отпад од пакување ПАКОМАК ДОО Скопје како пилот проект распореди специјализрани садови со волумен од 120 литри за собирање […]

 • IMG_0769

Распоредување на опрема за собирање на отпадна пластика (ВИДЕО)

Јули 25, 2016

ЈП Комуналец Битола отпчна дополнително распоредување на 450 специјализирани садови со волумен од 120 литри за одлагање на ПЕТ пластика за жителите во Буковска населба. Околу 450 семејства од УЗ Стив […]

 • SDC13470

Набавено ново “ПАЈАК” возило

Јули 5, 2016

ЈП Комуналец Битола набави специјализирано возило за подигање на лесни возила – “ПАЈАК”. Возилото е модел МАН TGN N16 со надградба за подигање на возила модел PALFINGER.

 • DSCN0069

Хортикултурно уредување на фонтаната наспоти ЈУ Дом за народно здравје

Јуни 30, 2016

Сектор јавно зеленило изврши хортикултурно уредување на новата изградена фонта која се наоѓа наспроти ЈУ Дом за народно здравје во непосредна близина на Безистенот.

 • IMG_0761

5ти Јуни Светски ден на животната средина

Јуни 6, 2016

По повод 5 Јуни – Светскиот ден на животната средина, ЈП Комуналец Битола и Општина Битола, во соработка со другите јавните претпријатија и невладините организации: „Биосфера“,„Баирска светлина“, „Европска гледна точка“, „Волвокс“ […]

ЈП Комуналец Битола ќе рециклира отпадно стакло (ВИДЕО)

Мај 25, 2016

ЈП Комуналец Битола отпочнува процес на надоградување на својата мрежа на управување со посебни видови на отпад со процес на селективно собирање на отпадно стакло. Во првата фаза на проектот […]

Реконструкција на фонтаната наспроти домот за народно здравје (ВИДЕО)

Мај 21, 2016

ЈП Комуналец презеде мерки и активности за реконструкција на фонтаната на кружниот тек кај трговскиот комплекс Безистен наспорти домот за народно здравје.

 • SDC13460

Набавени садови за селекција на отпад

Мај 17, 2016

ЈП Комуналец во соработка со правното лице за постапување со отпад од пакување ПАКОМАК ДОО Скопје набави 500 пластични канти со волумен од 0,120м³ за селективно собирање на отпад. 450 […]

Набавена комунална опрема – садови за отпад

Мај 13, 2016

ЈП Комуналец изврши набавка на 100 пластични контејнери со волумен од 1,1м³ за собирање на комунален отпад, 100 пластични канти со волумен од 0,120м³ и 50 пластични канти со волумен […]

 • DSCN0048

Хортикултурно уредување на одредени локации

Мај 5, 2016

Сектор јавно зеленило изврши хортикултурно уредување на неколку локации во градот Битола со природен камен.

 • DSCN0035

Набавено специјално возило за уредување на спортски терени

Мај 3, 2016

ЈП Комуналец Битола набави специјализирано возило трактор модел Џондир опремено со специјализирана опрема наменета за уредување на тревата на спортските терени со кои стопанисува.

 • 56cdc237dcc55

Успешно завршен меѓународниот проект “Собирање на податоци за цврст отпад во земји од ЈИЕ”

Април 25, 2016

ЈП Комуналец Битола ја заврши реализацијата на меѓународниот проект “Собирање на податоци за цврст отпад во земјите членки од ЈИЕ” кој траеше една година. Проектот беше реализиран во четири држави […]

 • sdc13363 (Small)

Активности за уредување на еколошкиот двор

Ноември 18, 2015

Отпочнати активности на уредување на локацијата на еколошкиот двор каде ќе се собираат определни видови на отпад како што се електричен и електронски отпад, гломазен отпад, отпадна хартија, отпадна пластика, […]

 • sdc13361 (Small)

Набавена машина за дробење на гранки

Ноември 14, 2015

Во Сектор Јавно зеленило набавена функционална машина за дробење на гранки т.н “шредер”.

 • sdc13341 (Small)

Ново возило за собирање отпад

Ноември 5, 2015

Набавено возило за собирање и транспортирање на комунален отпад.

 • sdc13346 (Small)

Реновирње на просторот за механички третман на хартија

Октомври 18, 2015

РЕ Комунална хигиена изврши комплетно реновирање на просторот за механички третман на селектирана хартија.

 • dscn0474 (Small)

Поставени детски канти за отпадоци

Септември 12, 2015

Во детскиот парк поставени специјализирани корпи за отпадоци со ликови на делфин, жаба и мечка.

 • dscn0467 (Small)

Нови жардињери на Широк Сокак

Август 25, 2015

Дополнително распоредување на 50 аранжирани жардињери на Широк Сокак декорирани со зимзелени садници.

 • dscn0462 (Small)

Хортикултурно уредување кај Црн Мост

Јули 18, 2015

Хортикултурно уредување на кружниот тек ул. Булевар 1-мај кај кружниот тек Црн мост.

 • sdc13276 (Small)

Извршена комплетна репарација на булдожер

Јуни 9, 2015

Извршена комплетна репарација на булдужер Катерпилат К-977 наменет за потребите на депонијата.

 • sdc13266 (Small)

Чистење на диви депонии

Јуни 8, 2015

ЈП Комуналец активно се вклучи во акцијата на Општина Битола за чистење на дивите депонии заедно со јавните комунални претпријатија „Нискоградба“ и „Водовод“. Активностите ги изврши на пет локации на […]

 • oficerski 1 (Small)

Чистење на поранешниот офицерски дом

Јуни 7, 2015

ЈП Комуналец отпочна со чистење на поранешниот офицерски дом.

 • dscn0382 (Small)

Хортикултурно уредување на Широк Сокак

Јуни 6, 2015

Хортикултурно уредување на Широк Сокак.Поставено саксиско сезоско цвеќе со висечки жардинери. Распоредени нови 50 аранжирани жардинери и 25 корпи за отпадоци.

 • dekoracija na drvored so ukrasen kamen (5) (Small)

Декоративно уредување на стеблата на дрвјата

Јуни 1, 2015

РЕ Јавно зеленило изврши декоративно уредување на стеблата на дрвјата на Широк Сокак.

 • 112 (Small)

СЕЛЕКТИРАМЕ И РЕЦИКЛИРАМЕ ЗАЕДНО ЗА ПОЧИСТА БИТОЛА

Мај 14, 2015

Под мотото СЕЛЕКТИРАМЕ И РЕЦИКЛИРАМЕ ЗАЕДНО ЗА ПОЧИСТА БИТОЛА, ЈП Комуналец Битола и правното лице за постапување со отпад од пакување ДОО Пакомак Скопје во соработка со општина Битола дополнително […]

 • sdc13166 (Small)

Нови контејнери и канти за собирање на отпадна пластика

Април 29, 2015

JП Комуналец Битола и правното лице за постапување со отпад од пакување Пакомак ДОО Скопје ја продолжија својата соработка за наредната година. За таа цел од страна на Пакомак ДОО […]

 • sdc13163 (Small)

Брендирање на возилата

Април 13, 2015

JП Комуналец Битола и општина Битола во соработка со правното лице за постапување со отпад од пакување Пакомак ДОО Скопје отпочна кампања за управување со отпад од пакување. За таа […]

 • sdc13135 (Small)

Исчистена депонија во с. Српци

Март 25, 2015

Екипите на ЈП Комуналец Битола исчисија дива депонија создадена од несовесни граѓани во непосредна близина на село Горно Српци.

 • sdc13092 (Small)

„Собирање податоци за цврстиот отпад во Југоисточна Европа“

Февруари 17, 2015

ЈП Комуналец Битола заедно со општина Битола стана дел од регионалниот проект „Собирање податоци за цврстиот отпад во Југоисточна Европа“, што се спроведува во соработка со Германската агенција за меѓународна […]

 • sdc12522 (Small)

Започна собирање на отпад од с. Трн

Јануари 17, 2015

ЈП КОМУНАЛЕЦ Битола отпочна со услуга на собирање на комуналниот отпад од село Трн. За таа цел јавното претпријатие бесплатно на жителите им подели 25 пластични канти од 120 литри.