По повод Денот на пролетта 21 – ви март, во Битола се реализира еко – акцијата “MАКЕДОНИЈА ЗЕМЈА НА РОЗИТЕ” за засадување на рози. На територијата на општина Битола ќе бидат засадени 2000 рози, распоредени на повеќе јавни зелени површини.