По повод денот на пролетта 21.март ЈП Комуналец активно се вклучи во чистење на диви депонии на територијата на општина Битола. Од страна на ЈП Комуналец исчистени беа дивите депонии на ул. Јане Сандански, на ул Никола Тесла и депонијата во месноста викана Петочна Вода.