Во чест на ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА  ЈП Комуналец Битола намести висечки цветни аранжмани на канделабрите, засадени со VIOLA и тоа во Парк Саат кула, Широк Сокак, Фонтана Музеј, ул.Рузвелтова. Ова е само почеток за разубавување на Конзулска Битола.

Битола е вистинското место од каде треба да се испрати еколошката порака на Денот на  пролетта а ние како јавно претпријатие  единствено нешто што сакаме е здрава и чиста животна средина за овој град и за наредните поколенија.

viber_image_2022-03-21_11-33-20-842 viber_image_2022-03-21_11-33-05-518 viber_image_2022-03-21_11-33-18-682 viber_image_2022-03-21_11-33-18-905 viber_image_2022-03-21_11-33-19-018 viber_image_2022-03-21_11-33-19-227 viber_image_2022-03-21_11-33-20-664 viber_image_2022-03-21_11-33-21-000