Во Расадникот на ЈП Комуналец Битола, се започна со пикирање на цветниот асортиман за летната сезона 2022година, а од разновидниот асортиман на цвеќе за разубавување на Битола, се започна со сортата Tagetes Erecta.

viber_image_2022-03-14_10-03-33-936 viber_image_2022-03-14_10-03-34-051 viber_image_2022-03-14_10-03-34-181 viber_image_2022-03-14_10-03-34-307 viber_image_2022-03-14_10-03-34-396 viber_image_2022-03-14_10-03-34-526 viber_image_2022-03-14_10-03-34-637 viber_image_2022-03-14_12-53-06-597