Во текот на денешниот ден директорката на ЈП Комуналец Битола- Гордана Наумовска, изврши работна средба со одговорните лица на депонијата Мегленци, каде определен период се вршат зголемени активности на подготвување на теренот на депонијата, за депонирање на отпад во престојниот зимски период.
За таа цел, на депонијата Мегленци, донесени се преку 1500м3 земја со цел насипување на отпадот и преку 700м3 тампон, наменет за проширување и одржување на патиштата по кои се движат возилата.
Ова се дел од активностите на депонијата Мегленци:
viber_image_2022-09-06_11-02-37-697 viber_image_2022-09-06_11-03-37-051 viber_image_2022-09-06_11-03-48-665 viber_image_2022-09-06_11-04-16-113