ЈП Комуналец Битола во соработка со општина Битола започна акција против аерозагадувањето. За таа цел ЈП Комуналец Битола оспособи специјализирано возило цистерна за прскање на калциум магнезиум ацетат. Прскањето се изврши на улиците Партизанска, Булевар 1-ви мај, Иван Милутиновиќ и улица Прилепска. (ВИДЕО)