Денот на независноста, 8 ми Септември е празник со кој го обележуваме раѓањето и се слави опстојувањето на независна суверена Република Македонија.
Овој празник претставува остварување и континуитет на трудот, вложувањата и пожртвуваноста на многу генерации граѓани кои живееа со мисла за слободна и самостојна држава.
Овој празник ни дава сила и мудрост да продолжиме понатаму.
Нека е честит 8 ми Септември, Денот на независноста на Република Македонија!!!🇲🇰🇲🇰🇲🇰
305291845_860393421610724_6956861733854989690_n 305309609_860393198277413_2714311897787887713_n 305399754_860393044944095_3588833742656756579_n 305455429_860393224944077_2147728150755295376_n 305577760_860393291610737_564202701275599675_n 305656080_860393118277421_376616550856779843_n 305765288_860393254944074_3239449948793551305_n 305802917_860393378277395_5453898679466322745_n 305923955_860393154944084_5933600461526975942_n 305937788_860393341610732_9017485629147603191_n