ЈП Комуналец отпочна акција на уредување на дрворедите на булеварските улици во општина Битола. Акцијата започна на ул. Васко Карангелевски, а ке продолжи на улиците Иван Милутиновиќ, Булевар 1-ви мај Борис Кидрич и др.