Oд рани утрински часови, на терен интервенирано на повеќе од 10 (десет) локации, на кои е чистена земја нанос и тоа на следните локации:

– Тумбе кафе- ул. Партизанска – ул. Мирче Ацев – Север-југ – ул. Партизанска со Ѓорги Наумов – раскрсница Драгорска со Бул.1-ви мај – кружен тек Црн мост – ул. Иван Милутиновиќ – кружен тек Дулие – ул.Прилепска – ул.Едвард Кардељ Во текот на ноќта миење со цистерна, а наредниот ден се продолжи со миење со цистерната. Исто така се направија интервенции на паднати дрвја на: – ул.Едвард Кардељ – ул.Иван Милутиновиќ – Градски парк – Парк Саат кула – Светонеделски гробишта Во делот на улично осветлување имаше интервенции направено на следните места: – ул .Караорман – падната бандера и скинати кабли – ул.Смилево – ул.Риечка – Бадембалари – ул.8 и 9 – ул.7- ми Јули – ул.Солунска од Тошо Даскалот кон Стив Наумов – с.Крстоар – с.Оптичари ЈП КОМУНАЛЕЦ БИТОЛА СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА ЗА ГРАЃАНИТЕ!!!

viber_image_2022-07-29_13-27-54-359 viber_image_2022-07-29_13-28-18-477 viber_image_2022-07-29_13-28-18-735 viber_image_2022-07-29_13-28-18-995 viber_image_2022-07-29_13-28-19-788 viber_image_2022-07-29_13-28-20-036