ЈП Комуналец и Општина Битола започнаа со реализација на проектот кој ќе придонесе за зголемена безбедност на сите учесници во сообраќајот, а пред се на пешаците.
На 6 локации на улицата Васко Карангелевски, поставено е дополнително, ново лед осветлување, со што осветлени се пешачките премини.
Покрај осветлувањето на хоризонталната сигнализација, активностите продолжуваат со подобрување на вертикалната сигнализација и поставување на сообраќајни знаци со лед осветлување.
Проектот продолжува да се реализира на сите поголеми сообраќајници во Битола.
285246840_800972760886124_4320281676010183802_n 285270468_800972887552778_4379222715283926132_n 285295961_800972797552787_981142631805667875_n 285822903_800972827552784_6386357224671141447_n 287124714_800972390886161_8934232278300545539_n