ЈП Комуналец продолжува со акцијата за чистење на насобраниот снег од булеварските улици заради безбедно движење во сообраќајот. Со механизација се изврши чистење на улиците Партизанска, Васко Карангелевски, Иван Милутиновиќ, Булевар 1-ви мај, Борис Кидрич како и останатите улици.